• WiFI netwerk

WiFi netwerk

De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld liggen ver weg bij de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden golden. WiFi was ‘nice to have’, maar geldt tegenwoordig als het primaire koppelvlak, zo niet het enige. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey daarom van belang!

Wat is een Site Survey eigenlijk?

De Site Survey is een u meting bij u op locatie. De resultaten slaan wij op en combineren we in een Site Survey rapport. Met de meetgegevens in dit rapport kan ConnectingIT bepalen waar de AccessPoinst geplaatst dienen te worden, om zo aan de gedefinieerde capaciteit- en signaalwaarden te voldoen. Naast de signaalwaarden van de te plaatsen componenten in de praktijksituatie voeren wij ook een Spectrum Analyse uit. Met een Spectrum Analyse brengen wij het toekomstige radiospectrum (2,4 GHz. en 5 GHz.) in kaart.

Spectrum Analyse

Met een Spectrum Analyse brengen wij het toekomstige radiospectrum (2,4 GHz. en 5 GHz.) in kaart. Deze geavanceerde analyse brengt in beeld of het radiospectrum ‘schoon’ genoeg is. Wij brengen storingsbronnen in kaart die van invloed zijn op de kanalen die de AccessPoints gebruiken voor communicatie met de draadloze apparaten. Denk aan stoorzenders zoals een magnetron of beveiligingscamera’s. Na het afronden van de metingen stelt ConnectingIT een rapportage op van de meetwaarden. Op basis van deze gegevens brengen wij advies uit voor een passende oplossing op maat.

Dat klinkt als veel werk maar…

Een WiFi netwerk inrichten zonder de uitvoer van een Site Survey op locatie? Dat is vragen om problemen! De meting op locatie is hét vertrekpunt voor de realisatie van een betrouwbaar draadloos netwerk. Het geeft inzicht in de benodigde hardware, de precieze positionering en de instellingen zoals kanaalkeuze en zendvermogens. Bovendien brengen we ook de randvoorwaarden in kaart. Denk aan de bekabeling en de aanwezigheid van voldoende switchpoorten en het voorzien van de juiste Power over Ethernet ondersteuning. Ook hier geldt: meten is weten!

Neem voor meer informatie over zorgeloos WiFi vrijblijvend contact op.     Contact

 • Computerhulp

  Computerhulp

  Wij ondersteunen particulieren en ondernemingen. Voor een snelle en professionele oplossing voor uw computerprobleem staan..

  Lees meer
 • Office 365

  Office 365

  Overstappen naar de cloud? De meeste ondernemingen worstelen nogal met dit vraagstuk, en terecht. Er valt immers heel wat..

  Lees meer
 • Alarmsystemen

  Alarmsystemen

  Inbraken zijn helaas een realiteit waar iedere ondernemer of particulier rekening mee moet houden. Iedereen heeft zo z’n..

  Lees meer
 • Camerasystemen

  Camerasystemen

  De criminaliteit is aan het veranderen. De schaamte om herkend te worden is er niet meer. Inbraken en overvallen nemen nog..

  Lees meer
 • Online Backup

  Online Backup

  Veel consumenten of hebben geen back-up van hun data. Uit onderzoek is echter gebleken dat 89% van de mensen wel eens .......

  Lees meer
 • Hosted VoIP

  Hosted VoIP

  Hosted telefonie, hosted voice, voip centrale zijn allemaal termen die worden gebruikt voor dezelfde dienst: telefonie uit..

  Lees meer
 • WiFi netwerk

  WiFi netwerk

  De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld liggen ver weg bij de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden..

  Lees meer
 • Bekabeld netwerk

  Bekabeld netwerk

  Het bedrijfsnetwerk is de levensader van elk bedrijf. Laat daarom uw bedrijfsnetwerk aanleggen en inrichten door een ..

  Lees meer